Kalóczkai Éva

2003-ban végeztem a Debreceni Egyetem pszichológia szakán. Az Egyetem alatt önkéntesként szerveztem, és vettem részt eltérő fejlődésmenetű gyermekek táboroztatásában és szabadidős tevékenységeik szervezésében. Ekkor érintett meg elsőként a sokszor mindennapi problémákkal és kihívásokkal küzdő családok élete, gyermekeikbe vetett hite és szeretete.

Hét éves angliai tartózkodásom során ismertem meg mélyebben a segítő szakmát, ahol gyermekekkel és családjaikkal foglalkoztam gondozóként.

3 évig egy autista bentlakásos otthonban éltem át és értettem meg jobban a mindennapok során az addig leginkább könyvekből ismert autizmus spektrum zavar sokrétűségét, a hétköznapok, ünnepek nehézségeit és sokszor kicsi, de annál nagyobb sikerélményt okozó változásait.

Az itt alkalmazott módszereket és technikákat a későbbiekben az Autizmus Alapítvány szakembereknek szervezett haladó tanfolyamain bővítettem és emellett viselkedésterápiás képzésekben is részt vettem.

Eddigi pszichológusi tapasztalataim és utam egyre inkább a családi rendszerszemlélet és ennek jelentősége irányába vitt, úgy a tipikusan, mint az eltérő fejlődést mutató gyermekek segítése szempontjából.

Család- és párterapeuta képzésem és munkám során a családokkal való együttműködés mára kiemelt fontosságúvá vált számomra.

7 éven át tartó Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálati korai fejlesztésben töltött szolgálatom után a Heim Pál Gyermekkórház Pszichiátriai osztályán 4 évig dolgoztam, kiemelten autizmus és ADHD diagnosztikus folyamatokban.

Jelenleg a Váci Jávorszky Ödön Kórház Gyermekosztályán végzem pszichológusi feladataim.

2020 szeptemberétől a Pécsi Tudományegyetem gyermek-, és ifjúsági klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológiai szakképzésében veszek részt, jelenleg végzős hallgató vagyok.

Egyéni pszichológiai foglalkozások mellett lelkesen és örömmel szervezek pszichológus kolléganőmmel gyermekpszichodráma csoportokat, élem át a gyerekekkel a játék gyógyító és felszabadító erejét és követem a gyerekek változását, szüleikkel szoros együttműködésben.

Az Alapítványhoz fűződő szoros kapcsolatom az évek során tovább erősítette bennem a teamben végzett munka értékét, a szakemberek együttműködésének erejét, valamint az elhivatott kollégákkal töltött közös idő megtartó és inspiráló erejét.

Legfontosabb szerepem családanyaként, két fiam mellett töltöm be.


Kalóczkai Éva
Pszichológus / Gyermekpszichodráma asszisztens / Képzésben lévő családterapeuta /
 
Intézményvezető-helyettes

+36 20 585 0880
kaloczkaieva@yahoo.com