Beszédészlelést, beszédmegértést fejlesztő terápia

Formája:

A 45 perces foglalkozások heti rendszerességgel, egyénileg vagy kislétszámú, korosztályos csoportban zajlanak.

Életkor:

4-7 éves korú gyermekek.

Szakembereink:

Gyombolai-Hódsági Júlia  - gyógypedagógus-logopédus

Győri Borbála - gyógypedagógus-logopédus

Mohácsi Nelli - fejlesztőpedagógus, Meixner-terapeuta

Peredi Krisztina - gyógypedagógus-logopédus

Kalafut Lilla - gyógypedagógus-logopédus

Szilveszter Ágnes - fejlesztő óvodapedagógus

Kiknek ajánljuk:

Későn induló beszédfejlődés, elhúzódó pöszeség, szó- és mondatalkotási nehézség, bizonytalan beszéd- és szövegértés, gyermeknyelvi szavak használatának fennmaradása, nyelvi szabályok lassú elsajátítása és alkalmazási nehézsége esetén.

Terápia célja:

Az iskolai tanulás, az írás-olvasás elsajátításának alapja a gyermek életkorának megfelelő anyanyelvi teljesítmény, amely leghatékonyabban óvodáskorban fejleszthető. A beszédfejlődés egyik jelentős részterülete a beszédfeldolgozás. Az időben megkezdett, egyénre szabott fejlesztés segít az eltérő fejlődés negatív hatásainak megelőzésében vagy csökkentésében, az anyanyelvi hiányosságok kompenzálásában, a harmonikus személyiség kialakulásában.

A módszerről:

dr. Gósy Mária beszédészlelés és beszédmegértés fejlesztésének módszere alapján.

Terápiába kerülés módja:

Szakember által végzett diszlexia-diszgráfia szűrést, komplex vagy célzott GOH-GMP vizsgálatot követően, szakember ajánlására.