Óvári Krisztina

2021 júniusában szereztem meg konduktor diplomámat a Semmelweis Egyetem Pető András Karán.

Egyetemi éveim alatt a tanulás mellett számos tipikus- illetve eltérő fejlődésmenetű csecsemő, (kis)gyermek felügyeletével, gondozásával és fejlesztésével foglalkoztam. Iskoláskorú gyermekeknek heti rendszerességgel szerveztem felzárkóztató programokat angol nyelvből. Nyaraimat szintén produktív módon töltöttem, a gyermekfelügyeletek mellett fejlesztőtáborokban önkéntesként szereztem további tapasztalatokat halmozottan sérült gyermekek körében, illetve nyári gyakorlatokon vettem részt az egyetem jóvoltából.

Az egyetem mellett továbbá elvégeztem egy svédmasszőr, illetve egy gyógymasszőr OKJ-s képzést is, amelyekből szerzett tudás nagyszerű tapasztalatként bizonyul konduktori hivatásomban is.

A konduktív pedagógia már az első perctől kezdve belopta magát a szívembe. A Pető Intézetben töltött éveim során annyi sikertörténet szemtanúja voltam, hogy a módszerbe vetett hitem egyre csak erősödött. A konduktív nevelés egy komplex fejlesztési lehetőség, amely magába foglalja a mozgás, az értelmi és érzelmi funkciók, a beszéd, a szociális kompetenciák, illetve a személyiség fejlesztését is.

Igényes, odaadó, gyermekszerető és segítőkész szakembernek vallom magam. A konduktív pedagógia megnyitotta előttem a világot és azt gondolom, hogy ezzel együtt egy életre szóló tanulási folyamatba csöppentem bele. Szakdolgozatomban a mentálhigiéné témakörén belül végeztem kutatásokat, így a közeljövőben célom elvégezni egy mentálhigiénés mesterképzést, illetve egyéb szakmai továbbképzéseket.

Óvári Krisztina

konduktor