Borvendégh Gyöngyi

Tanári pályafutásom alatt gyakran találkoztam tanulási nehézségekkel küzdő gyermekekkel. Szerettem volna segíteni nekik, ezért amikor hallottam az Alapozó Terápiákról, - ami egy mozgásos fejlesztés óvodásoknak és kisiskolásoknak -, rögtön elhatároztam, hogy elsajátítom ezt a módszert. 

Az a célom, hogy a gyermekek számára, amikor iskolába kerülnek a tanulás öröm legyen, és ne kudarcok sorozata. A gyermekek ebben a korban ezt a játékos tornát nem fejlesztésként élik meg, hanem szórakozásnak, vagy sportnak veszik. 

Először több, mint 15 éve kezdtem egy budapesti iskolában az Alapozó terápia módszerével csoportokat vezetni. Dunakeszire költözésünk után itt, és a környező településeken is lettek csoportjaim. A KLIK szervezésében a környék iskoláiba is kijártam, hogy SNI-s gyermekekkel foglalkozzak. 

Az Alapítványnál mozgáscsoportokat tartok, illetve team-munkában végzem komplex állapotfelmérések mozgásvizsgálati részét.

Rendszeresen részt veszek szakmai továbbképzéseken, ahol lehetőség van a gyakorló kollégákkal megosztani tapasztalatainkat és a módszer új elemeiről tájékozódni, azokat elsajátítani. Jó kapcsolatban vagyok az Alapozó Terápiák Alapítvány oktatóival is. 2020-ban megszereztem a homloklebeny terapeuta képesítést is. További, a tanulást segítő kreatív tanfolyamokon is részt vettem.

Három felnőtt gyermekem van. 


Borvendégh Gyöngyi
Alapozó terapeuta / Homloklebeny terapeuta
+36 20 335 6012
gyborvendegh@gmail.com