Homloklebeny terápia

Formája:

Egyéni vagy kiscsoportos.

Alkalmak hossza:

Heti 2-szer 60 perc vagy 1-szer 60 perc és otthoni gyakorlás.

Életkor:

9 évestől 99 éves korig.

Szakemberünk:

Borvendégh Gyöngyi - alapozó és homloklebeny terapeuta

Kiknek ajánljuk?

Ez a terápia elsősorban olyan gyerekeknek (felnőtteknek) ajánlott, akiknek nem részképesség problémák miatt okoz gondot a tanulás, hanem akiknek a feladatok megtervezése, szervezése, összehangolása okoz gondot, ill. akiknek a rugalmas gondolkodás hiánya akadályozza az iskolai (munkahelyi) előmenetelt.

Az ADHD-val, ill. az autizmussal élő gyermekeknél is segítheti a sztereotípiáktól való elrugaszkodást, a figyelemkoncentrációt, viselkedésük összeszedettségét.

A foglalkozások az Alapozó terápiára épülnek, ahol az egyszerűbb feladatoktól haladunk a fokozatosan nehezedő (nem fizikailag), összetettebb feladatokig. Ez a terápia akkor hatásos, ha a résztvevők otthoni aktív gyakorlása megoldható

A módszerről:

A homloklebeny agyunk azon része, ami felelős a gondolkodás-, a tervezés-, a problémamegoldás képességéért, a beszéd és az izomzat akaratlagos mozgatásáért, érzelem és a személyiség bizonyos jegyeiért, a bejövő ingerek osztályzásáért. A homloklebeny terápia egy olyan speciális mozgásterápia, amely során mozgásos gyakorlatok segítségével, (melyeket összekötünk a beszéddel és a gondolkodással), ingereljük a frontális lebeny területét. Ez által jelentősen javíthatjuk agyunk teljesítő, ill. rendszerező képességét, segít az összpontosításban, a külső ingerek kizárásával a figyelmi fókusz megtartásában.

Csoportba kerülés módja:

Telefonos egyeztetést követő állapotfelmérés után.