Gyombolai Laura

Gimnazista koromban kezdtem el foglalkozni gyermekekkel. Lehetőségem volt akkoriban a váci Cházár András Óvodai tagintézményében önkénteskedni, ahol meghatározó élményeket szereztem. Emellett cserkészvezetőként is aktívan részt vettem a gyermekek nevelésében, így ezek a tapasztalatok is adtak ötletet későbbi hivatásom megtalálásához.

Konduktorként végeztem a Semmelweis Egyetem Pető András Karán (amit legtöbben csak "Pető Intézet"-ként ismernek). Képzésem alatt tapasztalatot szereztem cerebralis paresises, spina bifidás, autizmus spektrum zavarral élő, viselkedés- és magatartászavarral diagnosztizált, valamint egyéb sajátos nevelési igényű gyermek kezelésében, több korosztályban.

Az Alapítvány csapatához 2020 szeptemberében csatlakoztam, eleinte egyéni fejlesztéseket tartottam, majd ez kibővült a csoportos foglalkozásokkal és a diagnosztikai munkával. Jelenleg mozgásfejlesztéssel foglalkozom, melyet általában központi idegrendszert érintő betegségek tesznek szükségessé, ugyanakkor munkám kiterjed más területekre is.

A konduktor elnevezés a kondukció kifejezésből ered, ami szó szerint rávezetést jelent. Emiatt munkámban alapvető fontosságú, hogy játékos feladatokon keresztül a gyermek saját maga érje el céljait, amihez szakemberként a megfelelő mértékű segítséget adom.

Lényeges számomra az együttműködés a családokkal és más fejlesztő szakemberekkel, mert összefogással érhető el a legjobb eredmény.

Közép- és hosszú távú céljaim közt szerepel több továbbképzés elvégzése is, úgy mint az Ayres-terápia, vagy a Pfaffenrot-féle manuálterápia.


Gyombolai Laura 

Konduktor
+36 30 983 7242
osvath.laura@gmail.com