Buborék Sziget csoport

Formája: 

A foglalkozások heti rendszerességgel, kis létszámú, korosztályos csoportban zajlanak. A foglalkozások időtartama 45 perc.

Életkor

2,5 - 4 éves gyerekeket várunk

Szakembereink:

Szilveszter Ágnes - fejlesztőpedagógus

Gyombolai-Hódsági Júlia - gyógypedagógus

Kiket várunk?

Csoportunkba azokat a gyerekeket várjuk, akik érzékenyebbek, elutasítóak a külvilág ingereivel való ismerkedés során, illetve bátortalanul, eszköztelenül kapcsolódnak kortársaikhoz a közösségi színtereken (pl. játszótéren, játszóházban, bölcsiben, oviban, nagyobb családi eseményeken). 
A mindennapokban természetesen jelenlévő alkalmazkodási helyzetekben tartósan elakadnak és elutasítóan-idegenkedve viselkednek, (pl. kifejezetten zavarja, vagy épp ellenkezőleg, vonzza az erős fény, zavarják a ruhába vart címkék, bizonyos dolgokhoz nem nyúl, pl. homok, gyurma, ételek, stb. nehezen viseli, ha maszatos a keze, zavarják az erős zajok, bizonyos hangokat nehezen visel, befogja a fülét, nyalogat, szájába vesz nem ehető dolgokat csecsemőkora után is, étkezésnél preferál vagy elutasít ízeket vagy állagokat).
Amikor a számukra nehézséget jelentő helyzetekkel találkoznak, akkor visszahúzódóvá válnak és nehezebben fogadják a biztatást, bátorítást, inkább magukba zárkóznak.

A módszerről

A csoportban a szenzoros inger feldolgozást segítő tevékenységeket, dramatikus játékokat, művészetterápiás elemeket, mozgásos önkifejezést támogató játékokat, feszültségoldó tevékenységeket végzünk.
Ezeken keresztül az érzelem feldolgozás és kifejezés támogatása, oldottság, alkalmazkodóképesség fejlesztését célozzuk meg. A foglalkozások meghatározott keretrendszerben zajlanak, az ismétlődő rituálékkal segítjük a gyerekek biztonságérzetének növelését, alkalmazkodási kedvük alakulását.