Hering Mónika

Édesanyám nyomdokaiba lépve érettségi után egy óvodában kezdtem el dolgozni. Hamar kiderült, hogy a mások számára kihívást jelentő lurkókkal is könnyedén megtalálom a hangot, hozzájuk is sikerüI közel kerülnöm. Innen már egyenes út vezetett a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolára, ahol látássérült és értelmileg akadályozott gyerekek gyógypedagógiai ellátására segítésére készítettek fel. 

A diplomám megszerzése, 1991 óta gyógypedagógusként dolgozom a korai fejlesztés, az óvodai nevelés területén. Munkám során megismerkedtem az autizmus spektrumzavarral, és annak sokféle terápiás megközelítési lehetőségével is. A szenzomotoros szemléletű mozgásfejlesztéssel 2008-ban kerültem kapcsolatba. A BHRG Alapítványnál egyéni, majd csoportos TSMT, végül HRG terapeuta végzettséget szereztem, és azóta mozgásterápiás szakemberként is dolgozom. Az eltérő szenzoros működések egy újabb területét megismerve 2010-ben elsajátítottam az AIT/FST hallási figyelem fejlesztő tréning végzéséhez szükséges ismereteket is, és azóta ezt a módszert is gyakran alkalmazom munkám során.

Az Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány csapatában egyéni és csoportos TSMT terápiás foglalkozásokat tartok 3 hónapos kortól iskolakezdésig. A diagnosztikai munkában is aktívan részt veszek. Emellett a MenőManó csoportokba járó gyermekek számára igyekszem segítséget nyújtani szociális és kommunikációs nehézségeik oldásában.

Nagyon szeretek játszani, mozogni, körülöttem mindig zajlik az élet. Munkám mellett férjem és gyermekeim életét is igyekszem derűssé, kiegyensúlyozottá tenni.  


Hering Mónika
Gyógypedagógus / TSMT terapeuta
+36 30 552 3955
heringmoni131@gmail.com