Pszichológiai szülő konzultáció - nevelési tanácsadás

Formája: 

Előre egyeztetett személyes vagy online formában zajló konzultációk gyermek nevelési kérdések kapcsán

Szakember:

Boros Boglárka - gyógypedagógus, pszichológus

Kalóczkai Éva - pszichológus

Kólyáné Gábor Alexandra - gyermek klinikai szakpszichológus

Kiket várunk:

Olyan szülőket, akik gyermekük nevelését illetően nehézségeket, konfliktusokat, bizonytalanságot élnek meg, a viselkedés-magatartásszabályozás, irányíthatóság-terelhetőség, érzelemszabályozás, kommunikációs nehézségek, regulációs problémák (alvás, evés, szobatisztaság, önellátás) terén.

Emellett várjuk a korai életkorban tipikusan előforduló elakadásokkal küzdő szülőket, akik a gyermeküknél az alábbi nehézségeket tapasztalják: bölcsődei/óvodai beszoktatás nehézségei, szorongás, félelmek, félénkség, hisztikezelés, testvérféltékenység, válás, teljesítmény- és tanulási problémák, gyászfeldolgozás, családi rendszerben megjelenő krízishelyzetek.

Konzultációk célja és módszere:

A szülőkkel folytatott konzultáció során a nevelési kérdésekben felmerülő problémák feltárása, a családi rendszer sajátosságaihoz igazított közös megoldás keresés a szülők aktív bevonásával történik. A konzultációs alkalmak lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szülő a szülői szerepeik mentén ráláthassanak eddigi történetükre, jelenlegi elakadásukra.

Hangsúlyt kap a szülő-gyermek kapcsolat, annak színezete és sajátos mintázata, dinamikája a sokszor elhúzódó és nyugtalanító problémák hátterében felmerülő lehetséges okok, valamint a változtatáshoz szükséges lehetőségek.

Akár a bölcsőde, óvoda, iskola jelzésére indul el a segítségkérés, akár a szülő érzi magát elakadva egy-egy kérdésben, a szülőkonzultáció segítségnyújtási lehetőséget adhat a helyzet feltérképezését követően az elakadások okainak és dinamikájának megismeréséhez.

A módszerről:

Pszichológus csapatunk a konzultációk alkalmával gyermekkel is megismerkedve (szükség esetén komplex vizsgálatot követően) nyújt segítséget, mutat irányt, annak érdekében, hogy a nehézségek mihamarabb oldódhassanak.

Jelentkezés:

Telefonon vagy emailben a probléma felvázolásával, valamint a gyermek és a szülői adatainak megadásával.