Fejér Máté

Mivel gyerekszínészként, színjátszósként életem első évtizedeit szinte kizárólagosan a színház varázsa határozta meg, tökéletes bizonyossággal tudtam, hogy az én utam nem is vezethet más felé, csakis a világot jelentő deszkákra. Micsoda hírnév, micsoda tündöklés...! Jónéhány évnyi ezirányú tanulmány és tapasztalat után azonban rá kellett döbbennem: bámulatos, mennyire szűken értelmezzük a "dráma" fogalmát, ha kizárólag a kőszínházak telezsúfolt színháztermeire, a mondataikat hatásosan elmondó színészekre, vagy a dörgő tapsviharra igyekszünk korlátozni az ezzel kapcsolatos asszociációinkat. A dráma ennél sokkal élőbb, intimebb, gyógyítóbb, megerősítőbb élmény is lehet - én pedig úgy éreztem, ha ehhez az élményhez én akár egy kicsivel is hozzá tudok járulni egy fiatal számára, már megéri ezt a szakmát választanom.

2011-ben érettségiztem a budapesti Madách Imre Gimnáziumban. Színész-bábszínész végzettségemet 2015-ben szereztem a Keleti István Művészeti Iskola tanulójaként, gyakorlatomat a Kolibri Színházban töltöttem. Alapszakos pszichológus tanulmányaimat 2019-ben végeztem el az ELTE-PPK-n, jelenleg pedig ugyanitt tanulok mesterszakon, tanácsadás- és iskolapszichológia szakirányon (gyakorlati helyem az ELTE Életvezetési Tanácsadó). Drámapedagógusként volt már szerencsém az ország számos zegét-zugát bejárni, drámaórákkal, drámatáborokkal, fejlesztő foglalkozásokkal, színházi nevelési (TIE) előadásokkal. Szakújságíróként a Mindset online pszichológiai magazinban jelennek meg havi rendszerességgel írásaim.

Ha jobban belegondolok, tulajdonképpen három fontos "összetevője" van számomra annak, hogy egy munkában igazán örömömet tudjam lelni: legyen benne egy kis színház, egy csipetnyi pszichológia - és sok-sok gyerek! Ha pedig belegondolok, miből is áll a gyermekpszichodráma... nos, azt érzem, nagyon is jó helyen vagyok.


Fejér Máté 
Okleveles pszichológus / színész / drámapedagógus
+36 20 526 7228
fejermate@gmail.com