Gyombolai-Hódsági Júlia

Alapítványunknál logopédusként, mentálhigiénés szakemberként dolgozom, részt veszek a diagnosztikai munkában, valamint a család-és párterápiás ellátásban.

Logopédusként komplex szemléletű gyógypedagógia fejlesztést végzek: megkésett és akadályozott beszédfejlődésű gyermekek beszédindításával, beszéd-nyelvi fejlesztésével,a beszédértés és beszédészlelés vizsgálatával és terápiájával, tanulási zavarok prevenciójával, grafomotoros fejlesztéssel, artikulációjavítással foglalkozom.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a logopédiai terápiás célok megvalósulása mellett élő kapcsolat épüljön a gyerekekkel, családokkal. Oldott hangulatú foglalkozásaimon mindig keresem az egyensúlyt a komoly erőfeszítéseket kívánó monotonabb gyakorlatok és a játékos feladatok között. Tapasztalataim szerint a logopédiai terápia eredményességének kulcsa a rendszeresség és a mellette megvalósuló mozgásfejlesztés.

Részt veszek a diagnosztikai munkában is, ahol mozgásterapeuta kollegámmal együtt térképezzük fel a vizsgálatra jelentkező családok gyermekeinek képességstruktúráját és teszünk javaslatot a fejlesztési és terápiás lehetőségekkel kapcsolatban.

A gyermekek megsegítéséről és fejlesztéséről mindig is rendszerszemléletben gondolkoztam.

Alapvetően érdekel a gyermekek harmonikus fejlődése, hogy mitől és hogyan válhatnak kiegyensúlyozott és boldog felnőtté, hogyan támogathatóak a családok abban az életszakaszban, mely a szülőknek új szerepeket és feladatokat hoz, és a gyermekek számára is kulcsfontosságú időszak.

Az utóbbi időben figyelmem a képességfejlesztés mellett a gyermekek és családjaik lelki egyensúlya és hogyléte felé fordult, ennek kapcsán mentálhigiénés szakemberként, pszichodráma asszisztensként valamint pár-és családterapeutaként folytattam tanulmányokat.

Hiszem, hogy a hozzám forduló családok számára szakszerű segítségnyújtással könnyebbé tehető az a kihívásokkal teli út, melyet gyermekeikkel járnak. 

Férjemmel közösen három gyermeket nevelünk.


Gyombolai-Hódsági Júlia
Gyógypedagógus-logopédus / Mentálhigiénés szakember / Képzésben lévő családi tanácsadó

+36 20 431 0234
hodsagi.julia@yahoo.com