Gyermek pszichoterápiás ellátás

Életkor: 

Bármilyen gyermekkori/serdülőkori probléma esetén igénybe vehető.

Szakembereink: 

A terápiákat a megfelelő végzettséggel rendelkező szakember végzi

Boros Boglárka - gyógypedagógus, pszichológus

Kalóczkai Éva - pszichológus

Kólyáné Gábor Alexandra - gyermek klinikai szakpszichológus

A főbb problémák, melyek esetén kereshetnek minket:

Kisgyermekkorban: alvászavar, nyugtalanság, dadogás, bepisilés, bekakilás, körömrágás, tic, szorongás-félelmek.

Iskoláskorban: tanulási nehézségek, magatartásproblémák, figyelemzavar, beilleszkedési nehézségek, szorongásos tünetek.

Kamaszkorban: magatartási-indulati zavarok, szülő-gyermek kapcsolati nehézségek, beilleszkedési problémák.

A módszerről: 

A gyermekterápiákat minden esetben a szülővel (szülőkkel) való beszélgetéssel indítjuk. A beszélgetés elsősorban a hozott probléma jellegének körvonalazására, az ahhoz kapcsolódó előzmények áttekintésére, a család szerkezetének, működésének felvázolására, a gyermek aktuális állapotának feltérképzésére irányul. Az interjút a gyermekkel történő találkozás, ismerkedés követi, mely általában három alkalmat takar. Ezek után egy újabb beszélgetés következik a szülőkkel, melynek során megállapodunk abban, hogy milyen időközönként, hány alkalommal és milyen célkitűzéssel kezdjük el a munkát. A terápia során a gyerekekkel főként non-verbális eszközökkel (játék, rajz) dolgozunk. Pszichológiai tesztvizsgálatokkal segítjük a képességek, érzelmi állapotok pontosabb azonosítását, feltárását.

A gyermekekkel folytatott sikeres terápiához elengedhetetlen a szülőkkel való szoros együttműködés, ezért a velük való rendszeres konzultációt is fontosnak tartjuk.

A terápia célja a tünetek hátterében meghúzódó tényezők feltárása és oldása, mely életkortól függőn történhet non-verbális eszközökkel, ill. beszélgetés útján.

A gyermekek ellátása részben az intézményben történt komplex vizsgálatot követően, a vizsgálati szakvéleményben foglaltaknak megfelelően, az alapítványnál dolgozó kolléga javaslatára, ill. szülői megkeresés alapján történhet.