Váró Anna

2004-ben végeztem Szegeden, az Egészségügyi Főiskolán gyógytornász szakon. Eleinte több területen is kipróbálhattam magam, mint gyógytornász, majd 2006-ban kezdtem el az Odú Fejlesztő Központban dolgozni csecsemőkkel és kisgyermekekkel. Itt megtaláltam azt a területet, ami igazán érdekelt és motivált. Azóta is a korai fejlesztésben részesülő vagy eltérő fejlődésmenetű gyermekek ellátásában veszek részt, mint gyógytornász.

Meghatározó volt számomra a Budapesti Korai Fejlesztő Központban folytatott munkám. Rengeteg tapasztalatot szereztem és sokat tanultam. Később a Vakok Óvodájában és Iskolájában is részt vehettem gyermekek fejlesztésében, ellátásában. Több szülőszervezettel is volt szerencsém együttműködni. Fontosnak tartom a munkájukat, ami során szülőként próbálják gyermekeik útját egyengetni és a társadalmi hozzáállást formálni. Szakemberként igyekszem munkájukat támogatni, gyermekeik fejlődését segíteni.

Számos továbbképzésen is részt vettem, többek között Londonban egy 8 hetes tanfolyamon (NDT gyermek Bobath képzés).

A legtöbb munkahelyemen jó csapatmunka alakult ki a családokat ellátó szakemberekkel, így sokat tanulhattam munkám során a társszakmákban dolgozó kollégáktól is.

2011 óta igyekszem képezni magam az evésterápia területén, tapasztalataimat több területen szereztem, többek között külföldi intézményekkel való együttműködés során. Leginkább az organikus eredetű evési-etetési nehézségek kapcsán próbálom a családokat segíteni.

A gyermekekkel és családokkal való munkám során hatékonyabbnak találom a gyermekek fejlődését is, ha érzelmileg is tudom őket támogatni. Ezért jelenleg a Károli Gáspár Katolikus Egyetem Mentálhigiénés képzésének hallgatója vagyok.

Az Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítványnál részt veszek a diagnosztikai munkában, valamint egyéni mozgás és evésterápiás fejlesztéseket tartok.


Váró Anna
gyógytornász, 
evésterápiás szakember

+36 20 211 8040
varoanna@gmail.com