Szabó Dorottya

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karán autizmus spektrum pedagógiája és szomatopedagógia szakirányon végeztem gyógypedagógusként.

Az Alapítványnál 2019 szeptemberében kezdtem munkámat, ahol főként szociális-kommunikációs nehézségekkel, viselkedésproblémákkal vagy figyelemhiányos hiperaktivitással (ADHD) küzdő gyermekekkel foglalkozom. Mozgáskorlátozott gyermekek mozgásfejlesztését is nagy lelkesedéssel végzem, illetve team munkában a komplex állapotfelmérések mozgásvizsgálati részében is közreműködök.

Korábbi tapasztalataim közül a felnőtt autizmus spektrum zavarban érintett - és mozgáskorlátozott személyekkel való munkát és az autizmusbarát kosárlabda edzések kialakítását élveztem a leginkább. Amennyiben lehetőségeim engedni fogják, akkor jövőbeli terveim közé tartozik ezen vagy ehhez hasonló területeken való tevékenykedés is.

Munkám során elveim közé tartoznak a családközpontúság, az egyéni szükségletek figyelembe vétele, az élményközpontúság, a határozott-letisztultak keretek mentén folyó munka és a szeretetteljes légkör.

Fontosnak tartom továbbá a folyamatos szakmai fejlődést - így a kisebb szakmai továbbképzők mellett - jelenleg családterápiát tanulok.

Szabó Dorottya
Gyógypedagógus /