Szabó Dorottya

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Karán autizmus spektrum pedagógiája és szomatopedagógia szakirányon végeztem gyógypedagógusként. Az elmúlt évek során család- és párterápiát tanultam, jelenleg a képzés szupervíziós fázisát teljesítem.

Az Alapítványnál 2019 szeptemberében kezdtem munkámat, ahol főként autizmus spektrum zavarral, szociális-kommunikációs nehézségekkel, viselkedésproblémákkal vagy figyelemhiányos hiperaktivitással (ADHD) élő gyermekekkel foglalkozom egyéni és csoportos fejlesztési keretek között. Továbbá az alapítványi munkám mellett nagy szakmai szenvedéllyel végzem a család- és párterápiás fókuszú beszélgetéseken való részvételt, melyet kettős vezetéssel, szupervízió mellett tartunk jelenleg.

Korábbi tapasztalataim közül a szülőcsoportokban való együttműködést, a felnőtt autizmus spektrum zavarban érintett személyekkel történő munkát és az autizmusbarát kosárlabda edzések kialakítását élveztem a leginkább. Amennyiben lehetőségeim engedni fogják, akkor jövőbeli terveim közé tartozik ezen vagy ehhez hasonló területeken való tevékenykedés is.

Munkám legfontosabb vezérfonalai a családközpontúság, az elfogadás, az empatikus odafordulás, a szeretetteljes légkör, a határozott-letisztult keretek mentén folyó munka és a világos-egyenes kommunikáció. Fontosnak tartom továbbá a folyamatos szakmai fejlődést, mellyel főként a tudásvágyam szeretném kielégíteni, továbbá a hosszútávú kiégést elkerülni. Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen pszichológus hallgató vagyok.


Már nem dolgozik Alapítványunknál!