Peredi Krisztina

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán végeztem oligofrénpedagógia-szurdopedagógia-logopédia szakos gyógypedagógiai tanárként. Aktívan 2004 óta foglalkozom logopédusként kisgyermekekkel.

Gyógypedagógiai végzettségemet a diagnosztikai és a terápiás munka területét érintő továbbképzéseken, tanfolyamokon szerzett ismeretekkel is bővítettem: SEED Fejlődési Skála, GMP Beszédészlelést és beszédpercepciót vizsgáló eljárás és terápia, Logopédiai diagnosztika, Sindelar I. vizsgálóeljárás és terápia, Nyelvlökéses nyelés diagnosztikája és terápiája, Kulcsárné-féle mozgásterápiás képzés, Dsmile Body Balance Tréning elméleti és gyakorlati képzése, VoiceGym tréning hangterápiás képzés. Jártasságot szereztem az SMR henger (Csiky SMR System képzése), a kinesiologiai tape (Balance Medical Fitness Akadémia), valamint az esszenciális olajok használatában is.

2014-ben a Kaposvári Egyetem Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzésén szakvizsgát tettem.

2018-ban Dsmile certifikált tréneri végzettséget szereztem.

Diagnosztikai munkámban hangsúlyt kap a gyermekek képességprofiljának feltárása, mely a szükséges fejlesztéshez mutat irányt.

Terápiás munkám során foglalkozom jó értelmi képességű, de megkésett beszédfejlődésű gyermekek beszédindításával, enyhén és súlyosan beszédhibás gyerekek terápiájával, beszédészlelési és beszédmegértési problémák kezelésével, tanulási zavarok megelőzésével és korrekciójával, író - rajzoló mozgásában ügyetlen, figyelmi koncentrációjában gyengébb kisgyerekek kezelésével. Kisiskolás kortól vállalom a testtartásban, a légzésben, a nyelésben, a hangképzésben mutatkozó eltérések kezelését a Mosolytorna logopédia foglalkozások keretében.

A foglalkozások oldott légkörben, játékos keretek között folynak, a gyermekek aktív résztvevői a terápiának, hiszen kellő motivációval könnyebben tudnak átjutni a beszédet és sokszor más képességterületeket is érintő problémákon.

A családommal Dunakeszin élek, 3 felnőtt gyermekem van.


Peredi Krisztina
Gyógypedagógus / Logopédus / Szurdopedagógus
+36 20 460 5075
kriszta.peredi@gmail.com