Luczay András

Már egészen kicsi koromban érdekelt az emberek viselkedése, hogy vajon ki miért tesz, gondol, érez, esetleg nem érez, nem gondol vagy nem tesz valamit. Ez az érdeklődésem azóta sem változott. A mindennapokban is nagy érdeklődéssel figyelem magamat, kamaszodó gyermekeimet, családomat, kollégáimat akár egyszerű, de éles helyzetekben és próbálom megfejteni a miérteket. Nem készültem pszichológusnak, vagy pszichodramatistának, közgazdaságot és pénzügyeket tanultam, az első munkahelyem egy bank volt. Sokáig nagy cégeknek dolgoztam tanácsadóként és vezetőként. 

2014-ben, egy őszi napon kezdtem megismerni a pszichodráma módszerét egy önismereti csoportban. Ez a megismerés azóta folyamatosan mélyült, Kovácsné Horváth Antónia vezetőtársammal ma már saját önismereti csoportokat vezetünk. 2021-ben csatlakoztunk az Alapítvány csapatához. Folyamatosan frissítem és építem gyakorlati tudásom a módszerben, amit pszichológia tanulmányokkal egészítettem ki a Debreceni Egyetemen. 

A csoportmunka során alapvető fontosságú számomra a kölcsönös bizalom megteremtése, az őszinteség és a bátorság, ami képessé tesz minket, hogy - Dr. Vikár András elnevezésével élve - komoly játék formájában végezzünk belső munkát magunkon. Megtapasztaltam, ezért hiszek a csoport és a pszichodráma módszer erejében.


Már nem dolgozik Alapítványunknál!