Kalafut Lilla

Szakmai utam nem tekinthető mindennapinak. Logopédusi végzettségem egy határozott pályamódosítás következménye. 15 évnyi versenyszférában és multinacionális környezetben töltött év után a szívemre hallgattam, újra iskolapadba ültem, amelynek eredményeként 2023 januárjában diplomáztam az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar logopédia szakirányán.

Gyermekkorom óta imádok gyermekek között lenni, mindig is éreztem, hogy különleges a kapcsolatom velük és édesanyám nyomdokaiba lépve végül én is pedagógus pályára léphettem. Ez a fajta érzékeny kapcsolódás jelenti az alapmotivációmat munkám során és gyakran segít, hogy egy gyermekhez utat nyisson. Amikor ez megtörténik, akkor lehet igazán eredményes egy terápia.

A gyógypedagógiát, logopédiát hivatásomnak tekintem. Minden erőmmel azon leszek, hogy a gyermekkel való közös munka során feloldjuk azokat a gátakat, problémákat, amelyek a mindennapi társas interakciók során meg nem értettséget eredményezhetnek.

Friss végzettségemnek köszönhetően a módszertanok tekintetében innovatív, modern szemléletet képviselek. A terápiák során fontosnak tartom, hogy egyénre szabottan, mindig a gyermek képességeire, személyiségére építve tervezzem meg a fejlesztések lépéseit. Igyekszem minden gyermek számára megtalálni a már kihívást jelentő, de még sikerélményt eredményező terápiás vonalat megtalálni.

Gyakorlataim során részt vettem számos artikulációs terápián, nyelvi fejlesztésen, a korai fejlesztéshez kapcsolódó beszédindító foglalkozáson és pszichomotoros terápián, valamint részletesen megismerkedtem a kisgyermekkori dadogásterápia módszertanával.

Hiszem azt, hogy tudásom, lelkesedésem, motivációm és gyermekszeretetem sikeres közös munkát eredményez. Mindehhez az Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány támogató és egyedülálló hátteret biztosít, hiszen számos eltérő fejlesztési területen dolgozó, kiváló szakember vesz részt a mindennapi munkában, amely által komplexen, több szemléletmódot ötvözve találjuk meg a gyermek számára legmegfelelőbb fejlesztési utat.

Fontosnak tartom, hogy a szülők is aktív részesei legyenek a terápiás folyamatnak. Számítok együttműködésükre, hiszen az ő tapasztalásaik, megfigyeléseik, kommunikációs mintájuk nagymértékben hozzájárul a fejlődés sikeréhez.

A terápiás alkalmakra nagy szeretettel, jó kedvvel, felkészülten várom a gyermekeket! Mindent megteszek annak érdekében, hogy elősegítsem a változást és a fejlődés mielőbb érzékelhető legyen.


Kalafut Lilla

gyógypedagógus, logopédus

+36 30 925 1318
kalafutlilla@gmail.com