Bíró Erzsébet

Több mint 15 éve dolgozom családokkal, kezdetben családsegítőként, az utóbbi 5 évben családkonzulens/családterapeuta munkatársként.

2016-ban a WJLF-en családkonzulens/családterapeuta szakon diplomáztam. A családterapeuta címet 2019-ben szereztem meg a Magyar Családterápiás Egyesületnél. Szakmai működésemet nyilvántartja az Egyesület szaknévsora.

Jelenleg Dunakeszi Humán Szolgáltató Központban dolgozom, ahol fő feladatom a párokkal és családokkal folytatott terápiás munka. A páros ülésvezetést képzésben lévő családterapeuta kolléganőmmel végzem, a rendszerszemlélet szakmai elvei mentén. Párterápiás tevékenységünk az Érzelmi Fókuszú Terápián alapszik. Párkapcsolati edukációs (HMT) csoportfoglalkozást is biztosítunk az érdeklődő párok számára.

Munkámban eltöltött évek során nagyon sokféle családdal dolgozhattam együtt, szerteágazó nehézségeikre együtt kerestünk megoldást. Volt szerencsém megtapasztalni amint a családtagok közösen, egymást támogatva kezükbe tudták venni életük irányítását. Meggyőződésem, hogy külső szakember irányításával - aki segít a meglévő erőforrások felszínre hozásában - a családok életében létre tud jönni egy olyan pozitív irányú változás, amely egy kiegyensúlyozottabb életet biztosít a családtagok számára.

A magánéletemről: férjemmel 26 éve vagyunk házasok, két gyerekkel ajándékozott meg minket az élet. Ákos fiunk már fiatal felnőttként önálló életvitelt folytat, Anna lányunk még az otthon melegét élvezve felsőoktatásban tanul.

Az Első Lépések Alapítvány lelkes szakmai csapatához 2020-ban csatlakoztam, ahol pár- és családterápiás tevékenységet folytatok. A terápiás üléseket Kramarics Ritával vezetjük.

Bíró Erzsébet
Pár- és családterapeuta