Bíró Erzsébet

Tizenöt éve dolgozom különböző szociokulturális hátterű családokkal, szerteágazó nehézségeikre közösen keresünk megoldást.

Családkonzulensi diplomámat a 2015-ben, a pár-és családterapeuta címet 2019-ben szereztem meg a Magyar Családterápiás Egyesületnél.

Főállásban Dunakeszin a Humán Szolgáltató Központban dolgozom, ahol terápiás (családterápia, párterápia, válásterápia, szülőkonzultáció, mediáció) tevékenységet folytatok.

Munkám során gyakran találkozom olyan családokkal, ahol a szülő-gyerek kapcsolat javításában, a szülői szerepek megerősítésében, gyermeknevelési kérdésekben, illetve párkapcsolati nehézségek megoldásában kérik a támogatásomat.

Meggyőződésem, hogy külső szakember irányításával - aki segít a meglévő erőforrások felszínre hozásában - a párok, családok életében létre tud jönni olyan pozitív irányú változás, amely egy élhetőbb, kiegyensúlyozottabb életet biztosít a családtagok számára.

Volt szerencsém megtapasztalni amint a családtagok közösen, egymást támogatva kezükbe tudták venni életük irányítását. Hiszek abban, hogy minden nehézséggel küzdő családban ott van a változás lehetősége.

A magánéletemről: férjemmel 26 éve élünk házasságban, két gyermekünk ma már fiatal felnőttként önálló életvitelt folytat.

Az Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány lelkes szakmai csapatához 2020-ban csatlakoztam, ahol pár- és családterápiás tevékenységet folytatok. A páros ülésvezetést Kramarics Rita pár-, és családterapeuta kolléganőmmel végzem, a rendszerszemlélet szakmai elvei mentén.

Párterápiás tevékenységünk az Érzelmi Fókuszú Terápián alapszik. Párkapcsolati edukációs (HMT) csoportfoglalkozást is biztosítunk az érdeklődő párok számára.


Már nem dolgozik Alapítványunknál!