Tisztelt Szülők!

A dunakeszi Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány
2024. június 24-én 
óvodás korú gyermekek körében 
ingyenes anyanyelvi-, részképesség- és mozgásállapot felmérést végez. 

(A felmérés szűrés jellegű, nem komplex vizsgálat!)

A mozgásállapot felmérésével egybekötött szűrővizsgálat eredménye megmutatja, hogy a gyermek beszéde, anyanyelvi készsége, részképességei és mozgásállapota megfelel-e az életkorában elvárható fejlettségi szintnek.

Ennek korai megállapítása azért kulcsfontosságú, hogy - amennyiben szükséges -, időben megkezdődhessen a támogatás. A fejlesztés megkezdésével segíthetjük a szükséges részképességek, a mozgáskoordináció, a nyelvi készségek és az író-rajzoló mozgások fejlődését, megakadályozhatjuk a motiválatlanság kialakulását, a szorongás és kudarc okozta önértékelési- és magatartászavarok megjelenését.

A szűrés 4 fős csoportokban történik, kb. egy órát vesz igénybe. A vizsgálat során tapasztaltakról, az esetleges további teendőkről a szülőket egyénileg, közvetlenül a vizsgálat után szóban tájékoztatjuk.

Jelentkezni - a szabad helyek függvényében - 2024. június 21-ig a szilveszteragi2@gmail.com e-mail címen, a gyermek nevének és születési dátumának megjelölésével lehet. Jelentkezést kizárólag szülőktől fogadunk el. A szűrés pontos időpontjáról a jelentkezést követően e-mailben fognak értesítést kapni.

A vizsgálat időpontja: 2024. június 24. (hétfő)

A vizsgálat helyszíne:
Első Lépések Kora Gyermekkori Intervenciós Alapítvány
2120 Dunakeszi, Liget u. 16.

Vizsgáló szakemberek:
Borvendégh Gyöngyi – mozgásterapeuta (Alapozó terápia)
Mohácsi Nelli – szakvizsgázott fejlesztőpedagógus, Meixner-terapeuta
Szilveszter Ágnes – szakvizsgázott fejlesztő óvodapedagógus