Dr. Gallai Mária

Közel 40 éve vagyok orvos. 5 gyermekes édesanyaként és orvosként is mindig foglalkoztatott, hogy mi minden rejlik a gyermekben, hogyan lehet a képességeiket és a személyiségüket minél harmonikusabban kibontakoztatni.

80-as években a családommal 3 évig az USA-ban éltünk, ott kezdtem - először, mint autista gyermeket nevelő szülő - fejlődés- és viselkedéspediátriával foglalkozni. Hazatérésünk után a Budapesti Korai Fejlesztő Központ egyik alapítója voltam, ahol 15 évig dolgoztam a fejlődési zavarral élő gyermekek és családjuk minél magasabb színvonalú ellátása érdekében.

Az évek során egyre fontosabbnak éreztem, hogy az emberi létezés és a kapcsolatok bonyolultságában is segítséget nyújthassak. Így lettem gyermekpszichiáter és pszichoterapeuta.

Pszichoterápiás módszereimet (kognitív- és viselkedésterápia, relaxáció és szimbólum terápia, játék- és bábterápia, családi videotréning) úgy választottam, hogy képes legyek csecsemőkortól kezdődően a kisgyerekek és serdülők problémáiban, valamint a felnőttek érzelmi nehézségeiben is támaszt nyújtani. Pályám során már több ezer gyermeknek, felnőttnek, családnak segítettem.

2017. szeptemberig a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekpszichiátriai Osztályát vezetem. Jelenleg a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Mentálhigiéniai Centrumában dolgozom. Egyetemi oktatóként éveken át hallgatók képzésében és szakemberek továbbképzésében vettem részt. Rendszeresen publikálok, számos magyar és angol nyelvű könyvfejezetet és folyóiratcikket írtam.

Dr. Gallai Mária
Gyermekpszichiáter-pszichoterapeuta szakorvos