Czuczor Renáta

Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán 2014-ben szereztem meg diplomámat, Tanulásban Akadályozottak Pedagógiája- Pszichopedagógia szakirányon, majd 2017-ben abszolváltam az Autizmus Spektrum Pedagógiája szakirányon.

2014-ben elvégeztem a Magyar Viselkedéstanulmányi és Kognitív Terápiás Egyesület által szervezett Kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns képzést, ami alkalmassá tett a mentális problémákkal, viselkedészavarokkal küzdő egyének tanulási készségeinek fejlesztésére, életminőségük javítására.

Az egyetem elvégzése után utazó gyógypedagógusként dolgoztam, ahol az integráltan tanulók személyre szabott megsegítése mellett kortársak, szülők és pedagógusok érzékenyítésével is foglalkoztam. Az alapítvány mellett 2016 szeptemberétől a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál is dolgozom, ahol főleg iskoláskorú gyermekek és serdülők kommunikációs és szociális készség fejlesztésére, érzelemszabályozási, indulatkezelési nehézség javítására fókuszálok. Célom a spektrum minél átfogóbb megismerése, ezért a közeljövőben szeretnék autizmussal élő felnőttek megsegítésére is koncentrálni.

Segítői tevékenységem során komplex gyógypedagógiai, szociális és kommunikációs készségfejlesztést végzek egyéni és csoportos formában.

Az alapítvány tagjaként, szemléletem a családcentrikus támogatással színesedett és vált egyre hangsúlyosabbá, mely során a szülőt aktív részt vevőként lehetőségünk van bevonni a közös munkába. Minden ember egyedisége vitathatatlan, ezért célom a minél hatékonyabb személyre szabott fejlesztés megtervezése, s a gyermek, illetve a közvetlen környezetének megsegítése, ami előrébb mozdítja a lehetőségekhez mért teljesebb és boldogabb életet.

Az Alapítvány elhivatott csapatához 2014-ben csatlakoztam.

Czuczor Renáta
Gyógypedagógus / Kognitív viselkedésterápiás konzultáns